Bertalan Tivadar portréfilm-előzetes

Bertalan Tivadar újpesti festő, grafikus, író és látványtervező a Magyar Művészeti Akadémia tagja. Egy festményének elkészülése közben látjuk az alkotót, miközben életműve néhány fontos állomásáról mesél. Több mint 200 nemzetközi és magyar film látványtervét készítette el pályája során. Mára klasszikussá vált filmek vizuális világát teremtette meg, mint az Anna Karenina, a Mannon Lescaut, vagy az Operaház fantomja. Domokos János róla szóló portréfilmjének előzetesében ízelítőt kapunk a nagyszabású életműből. A ma is aktív mester számára a díszletkészítés utolsó fázisa a legélvezetesebb, a patinázás: amikor a kulisszából életre kel a színpadon vagy a vásznon megjelenő látvány.
cím
Bertalan Tivadar portréfilm-előzetes
közzététel
2014.06.19
copyright
Creative Commons
készítette
-
rövid leírás
Bertalan Tivadar újpesti festő, grafikus, író és látványtervező a Magyar Művészeti Akadémia tagja. Egy festményének elkészülése közben látjuk az alkotót, miközben életműve néhány fontos állomásáról mesél.
katalógusszám
-
kulcsszavak
díszlettervezés
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/bertalan-tivadar-portrefilm-elozetes;jsessionid=BD6A9BC67C29DBC3E469B52B380B5E00