Beszélgetés Tánczos Vilmos néprajzkutatóval

A Magyar Művészeti Akadémia 2014. október 15-i közgyűlésén dr. Tánczos Vilmos néprajzkutató, a Kolozsvári Babeș−Bolyai Tudományegyetem Magyar Néprajz és Antropológia Intézetének docense kapta a Népművészeti Tagozat díját. Kutatói pályafutásának mintegy két évtizedét az archaikus népi imádságok kutatására szánta, valamint a népi és a hivatalos vallásosság viszonyával elméleti vonatkozásban is foglalkozott. Több nagyobb tanulmányban foglalta össze az erdélyi magyar vallási néprajzi kutatások eddigi eredményeit és összeállította a téma könyvészetét. A vele való beszélgetés során az erdélyi dokumentumfilmezés közelmúltját és a terepmunka során adódó nehézségeit is megismerhetjük.
cím
Beszélgetés Tánczos Vilmos néprajzkutatóval
közzététel
2014.10.20
copyright
Creative Commons
készítette
MMA - 2014
rövid leírás
A Magyar Művészeti Akadémia 2014. október 15-i közgyűlésén Dr. Tánczos Vilmos néprajzkutató, a Kolozsvári Babeș−Bolyai Tudományegyetem Magyar Néprajz és Antropológia Intézetének docense kapta a Népművészeti Tagozat díját.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/beszelgetes-tanczos-vilmos-neprajzkutatoval;jsessionid=3ED99D14A48EBBEBA23C3E65A536EB14