Emlékünnepség Páskándi Géza szülőfalujában

2014. májusában tizenhetedik alkalommal tartottak megemlékezést az MMA posztumusz tiszteleti tagja, Páskándi Géza tiszteletére a Kossuth-díjas író szülőfalujában Szatmárhegyen, ahová ebből az alkalomból ellátogatott a Térszínház társulata.  A Bucz Hunor által vezetett budapesti társulat előadóművészei azért utaztak a Patriumba, hogy bekapcsolódjanak az ünnepségbe: nagy sikerrel adták elő a Pinkó és a szegényember című bukovinai székely népmesét, illetve Páskándi A vigéc című kétrészes színművét. Ahogyan Bucz Hunor a Térszínház igazgató rendezője fogalmazott „hazavitték a darabot az író szülőföldjére”.  Az ünnepségről készített kisfilmben a közreműködők Páskándi mondanivalójának aktualitására is kitérnek.
cím
Emlékünnepség Páskándi Géza szülőfalujában
közzététel
2014.05.16
copyright
Creative Commons
készítette
MMA - 2014
rövid leírás
2014. májusában tizenhetedik alkalommal tartottak megemlékezést az MMA posztumusz tiszteleti tagja, Páskándi Géza tiszteletére a Kossuth-díjas író szülőfalujában Szatmárhegyen, ahová ebből az alkalomból ellátogatott a Térszínház társulata.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/emlekunnepseg-paskandi-geza-szulofalujaban;jsessionid=3DDAE3CF44F9537BE571C58B3B9D6803