Mezey Katalin – Fohász utoljára (portréfilm előzetes)

Mezey Katalin József Attila-díjas író, a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának vezetője portréfilmünk előzetesében a pályakezdését meghatározó, Elérhetetlen Föld című antológiáról és saját műveihez való viszonyáról beszél. A generációjának több tagja, például Oláh János, Utassy József vagy Kiss Benedek számára is kiemelt jelentőségű kötet megszületésére az írónő így emlékszik vissza: "Aki benne volt ebben az antológiában, annak a későbbi sorsába valamiképp beleszólt ez a kulturális politikán átverekedve megjelentetett, kierőszakolt kötet. Nem örült neki senki, rajtunk kívül. [...] A szabadság nem adatik meg, a szabadságot meg kell szerezni, a szabadságért meg kell küzdeni"
cím
Mezey Katalin – Fohász utoljára (portréfilm előzetes)
közzététel
2014.06.10
copyright
Creative Commons
készítette
MMA, 2014
rövid leírás
Mezey Katalin József Attila-díjas író, a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának vezetője portréfilmünk előzetesében a pályakezdését meghatározó, Elérhetetlen Föld című antológiáról és saját műveihez való viszonyáról beszél.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/mezey-katalin-%E2%80%93-fohasz-utoljara;jsessionid=1F467379A9EFDEBE3C6FF19B620B9A92