Név-jegy – A Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának kiállítása

Egyedülálló tárlat nyílt Esztergomban, ahol a Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozata mutatkozott be. A tárlat mintegy előszobája a két év múlva a Műcsarnokban megrendezendő Nemzeti Szalon iparművészeti kiállításának. A három teremben a nyolc szakterületet integráló tagozat izgalmas összképet nyújt, találkozik itt a falikárpit- és textilművészet, a porcelán-, kerámia- és üvegművészet, a belsőépítészet és bútortervezés, az ipari formatervezés és design, a fém- és bőrművesség, az ötvösművészet, valamint a tervezőgrafika és tipográfia. A harmincnégy kiállító egy-egy névjegyet tett le, melyből megismerhető rövid életrajzuk (mestereik, legfontosabb díjaik), ars poeticájuk és az általuk legfontosabbnak tartott egy-egy munkájuk.
A kiállítás építészeti tervezője Szenes István belsőépítész, iparművész, grafikai tervezője Sára Ernő grafikusművész és Tóth László grafikusművész. A videoriportban Fekete György, az MMA elnöke a kiállítás kontextusáról, illetve a munkarutinjáról mesél.
cím
Név-jegy – A Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának kiállítása
közzététel
2014.10.16
copyright
Creative Commons
készítette
MMA - 2014
rövid leírás
Egyedülálló tárlat nyílt Esztergomban, ahol a Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozata mutatkozott be.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/nev-jegy-%E2%80%93-a-magyar-muveszeti-akademia-iparmuveszeti-es-tervezografikai-tagozatanak-kiallitasa;jsessionid=087F39274878EAAB4BEEFA44380CBE8D