Spirituális terek és határok – Pasqualetti Eleonóra kiállítása

A Vigadó Galéria földszinti kiállítóterében 2015. július 15-től augusztus 9-ig volt látogatható Pasqualetti Eleonóra Spirituális terek és határok című tárlata. Transzcendens és szakrális élményei vezették Pasqualetti Eleonórát a kiállításon látható tárgyak megvalósításáig, a múló idő és a jelen metaforájához is szakrális helyszínt választ, a szent helyek profanizálása pedig szintén a kiállítás kiemelt témája.

„Kislány voltam, amikor anyám elvitt egy kárpit-kiállításra. Gondolta, biztos tetszik majd nekem ez a játékos műforma, de azt nem tudhatta, milyen nagy hatással lesznek rám a melegséget és lágyságot sugárzó kárpitok. Anyám emléke, korai halála és a biztonság, amit szeretete adott nekem, összekapcsolódott bennem ezzel a szeretni és simogatni való anyaggal. Ez az érzés magyarázza mély kötődésemet az hautelisse-hez és a kárpithoz. Ahogy mindinkább megismerkedtem a technikával és közelebb kerültem az anyag lelkéhez, egyre inkább úgy éreztem, hogy a formák és lehetőségek egész világa tárul fel előttem." (Pasqualetti Eleonóra)
cím
Spirituális terek és határok – Pasqualetti Eleonóra kiállítása
közzététel
2015.08.11
copyright
Creative Commons
készítette
DKSZ
rövid leírás
A Vigadó Galéria földszinti kiállítóterében 2015. július 15-től augusztus 9-ig volt látogatható Pasqualetti Eleonóra Spirituális terek és határok című tárlata.
katalógusszám
-
kulcsszavak
textilművészet
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/spiritualis-terek-es-hatarok-pasqualetti-eleonora-kiallitasa;jsessionid=85D39BC91CE70DA937BF26A174C63807