Zsigmond Dezső Háromkirályok 2. A láp királya

Zsigmond Dezső dokumentumfilm trilógiája három hendikepes ember történetét göngyölíti fel, akik mégis messze kimagaslanak kortársaik közül. Az anyagi, a testi lehetőségeik erősen korlátozottak ugyan, de akaraterejükkel, emberi tartásukkal sokszorosan felülmúlják adottságaikat, és nemcsak magukat, de környezetüket is megváltoztatják.
A második részben a nagyecsedi Szántó Sándorral ismerkedünk meg, aki felnőtt fejjel veszítette el szeme világát. Az addig rendkívül aktív életet élő fiatalember a vaksággal való szembesülés nehézségeiről vall, és hogy hogyan sikerül újra értelmes tartalommal megtöltenie a hirtelen temérdekké váló időt. Ezt a hosszú és nagyon lassú, gyakran emberfeletti erőt kívánó folyamatot mutatja be a film, amelyben újraépíti életét a korábbi tevékeny szintre: néptáncol, biciklizik, íjászkodik, fonatokat készít -- a látókat megszégyenítő színvonalon. Elvesztett emberi kapcsolatai helyére más, elmélyültebbeket szerez, megtalálva új helyét a világban.

cím
Zsigmond Dezső Háromkirályok 2. A láp királya
közzététel
2014.03.25
copyright
Creative Commons
készítette
Dunatáj Alapítvány
rövid leírás
Zsigmond Dezső dokumentumfilm trilógiája három hendikepes ember történetét göngyölíti fel, akik mégis messze kimagaslanak kortársaik közül. A második részben a nagyecsedi Szántó Sándorral ismerkedünk meg, aki felnőtt fejjel veszítette el szeme világát.
katalógusszám
-
kulcsszavak
háromkirályok
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/zsigmond-dezso-haromkiralyok-2-a-lap-kiralya;jsessionid=BE5DEDBDF21E771355E0422877A38DFB