Építész Klub

A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozatának szervezésében 2017 őszén elindult az Építész Klub. A találkozók mindig egy akadémikus és egy köztestületi tagunk aktuális előadása köré szerveződik, ahol az előadók röviden bemutatják épp futó munkáikat, tervezési feladataikat, az őket foglalkoztató építészeti (vagy egyáltalán nem építészeti) gondolatokat és érzéseket. Az előadások után (és alatt) kötetlen baráti beszélgetésre is lehetőség nyílik. A klubestek helyszíne a Kecske utcai Makovecz Szalon (Bp. III., Kecske utca 25.).
A tagozat első klub-estjét 2017. október 26-án tartotta. A Klub első építész-párosa a két szervező: Turi Attila akadémikus, az MMA Építőművészeti Tagozatának vezetője, és Vadász Bence köztestületi tag, közgyűlési képviselő voltak. Turi Attila Budakeszin épülő iskoláját ismertette „Neoprocc és Vadász között – avagy iskolaépület Budakeszin" címmel, Vadász Bence pedig a Kossuth téren épülő Országgyűlés Hivatala Irodaházát és a tervezés állomásait mutatta be.
A decemberi Klub építész-párosa Golda János, az MMA rendes tagja és Mányi István köztestületi tag lesznek. Golda János "Piarista_téridő_300" címmel tart előadást, Mányi István pedig az egykori Pénzügyminisztérium Szentháromság téri épületének rekonstrukciójáról szóló koncepcióját mutatja be. A második klubest 2017. december 14-én (csütörtök) 17.30-kor kezdődik a Kecske utcában.
2017. december 5.  |  turi attila golda jános építész klub vadász bence