Fundamenta profunda könyvsorozat

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete (MMKI) Az alkotás szabadsága és a szerzői jog metszéspontjai című konferenciakötetével indította útjára "Fundamenta profunda" (Mélyalapozás) elnevezésű könyvsorozatát. A sorozat első kötete a Magyar Művészeti Akadémia, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által 2015. november 16. napján a Pesti Vigadóban, a Magyar Művészeti Akadémia székházában megrendezett „Az alkotás szabadsága és a szerzői jog metszéspontjai" című művészetelméleti és szerzői jogi konferencia előadásainak szerkesztett változatát tartalmazza.
Az általános, alapozó jellegűnek szánt sorozat – igazodva az MMKI jelenlegi tartalmi értelemben vett építkező feladataihoz és korszakához – nyílt tematika mellett mind belső munkatársaitól, mind külső szerzőktől származó művészetelméleti és módszertani témájú kutatási eredmények nyilvánosságra hozatalát célozza meg.
Jelen kötetet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete adta ki. A könyvet Cseporán Zsolt jogász, egyetemi tanársegéd szerkesztette.
A konferenciakiadványt Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára és Kocsis Miklós, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének igazgatója mutatta be 2016. december 12-én a Pesti Vigadóban.
2016. december 15.  |  szerzői jog mma mmki könyvsorozat