Született Kadarkúton, mestersége építész

Vasárnap zárul prof. em. Turányi Gábor építőművész, az MMA rendes tagja kiállítása a FUGA Budapesti Építészeti Központban, ahol életművének legfontosabb elemeit, leghíresebb épületeit tekinthetik meg a látogatók és megismerhetik azokat a lelki folyamatokat, amelyek személyes életében meghatározók voltak.
A kiállítás olyan rajzokból, tervekből, modellekből és fotográfiákból áll, amelyek a gyermekkorról, az álmodozásokról és az utazásokról szólnak. A szemlélődésről vagy éppen a csapongásról mesélnek. A tétova firkák, az egyértelmű tervek és fotográfiák hétköznapi helyzetekről, egyszerű történetekről árulkodnak. A bemutatott anyag tudatosan redukált válogatás eredménye, Turányi Gábor munkáinak azt a részét tartalmazza, amelyekben a közvetlenségen és a személyességen van a hangsúly. A szemlélő számára a kiállítás betekintést enged az alkotás titkaiba, és talán elárul valamit a szülőföld tiszteletéről, a mesterség becsületéről.
A kiállítás 2017. október 25. és 2017. november 12. között látogatható. Cím: 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5. (Hétvégén a FUGA este 21 óráig tart nyitva.)
  
2017. november 10.  |  kiállítás turányi gábor