Fekete György előadása a Reformáció művészettel című konferencián

Reformáció művészettel címmel baptista művészeti munkakonferenciát rendeztek október 22-én szombaton a Stefánia Palotában. Az eseményen a Magyarországi Baptista Egyház képviseletében Papp János egyházelnök mondott köszöntőt, majd Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke tartott előadást Hit és művészet címmel.
A rendezvény, a szervezők szándékai szerint, elsődlegesen munkakonferencia volt, amelyen a résztvevők aktív közreműködésével keresték a művészet egyéni, gyülekezeti és társadalomformáló útjait. Az előadók célja az volt, hogy korszerű, innovatív és eredményes utakon közvetítsék az egyház értékeit, az evangéliumot, az életet művészettel. Együtt keresték a választ arra a kérdésre, hogy az előadói-alkotói művészeti projektek hogyan érintik meg legeredményesebben a befogadó közönség (hallgatók, nézők, olvasók) lelkét, hogyan váltanak ki valódi változásokat a befogadókban.
Előadást tartott mások mellett: Kovács István (karnagy), Péter-Szarka Szilvia (pszichológus, egyetemi adjunktus, Debreceni Egyetem, Pszichológiai Intézet), Nagy Imre (orvos, költő-író), Surányi-Szebedinszki Szandra (irodavezető, Kommunikációs Iroda, Budapesti Corvinus Egyetem).
2016. október 24.  |  fekete györgy