Beszélgetés Rimanóczy Jenő építésszel

Rimanóczy Jenő Ybl-díjas építész 2013. december 6-án vette át a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozatának díját. Az alábbi videóban Rimanóczy munkásságának legfontosabb szakaszait, emblematikus terveinek létrejöttét eleveníti fel. Turányi Gábor így méltatta az építész pályáját: „Életének szakaszait is úgy építette föl, mint épületeit: racionálisan és emocionálisan, józan megfontolással és lángoló hittel, higgadtan és erőteljesen. Alkotó éveinek európai színvonalú tervei és épületei a tehetségről, a mesterség szeretetéről és a kultúra tiszteletéről szólnak. Építészként és barátként legkiválóbb kortársaival működött együtt. Később, vezetőként és szervezőként Iskolát teremtett. Maga köré gyűjtötte, támogatta és segítette azokat a fiatalembereket, akik a mai magyar építészet derékhadát adják. Jelenleg kulturális missziót teljesít: fáradhatatlan munkával dokumentálja a magyar építészet alkotóinak munkásságát.”
cím
Beszélgetés Rimanóczy Jenő építésszel
közzététel
2013.12.06
copyright
Creative Commons
készítette
MMA, 2013
rövid leírás
Rimanóczy Jenő Ybl-díjas építész 2013. december 6-án vette át a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozatának díját.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/beszelgetes-rimanoczy-jeno-epitesszel;jsessionid=2B04306D63C265ECD5225203E7B42CFB