Fesztiválok az Őrségben - Hídépítő Hét Viszákon

A Kós Károly Egyesülés vándoriskolájának vezetője, Csernyus Lőrinc irányításával a műszaki egyetem építész hallgatói tavaly egy öreg körtefa köré építették fel a Tündérkert csillagát, amely mágikus védelmet ad a kert körtefáinak és menedéket nyújt az ide érkezők számára. Az idén – Cséplő Attila építészhallgató vezetésével – akácfából készült gyaloghidat, „börüt" húztak fel a Körmend felőli út és az őshonos gyümölcsfák otthona között, a tervek szerint jövőre pedig kemencét készítenek. A héten itt dolgozó fiatalok és művészek kölcsönösen segítik egymást a helyi közösséggel: a hídépítők a börü mellé tettek egy padot is, hogy az erre járó idős nénik le tudjanak ülni. A helyiek pedig minden nap megjelentek egy-egy tál süteménnyel, de ha kellett, eszközöket is adtak kölcsön az építkezéshez.
cím
Fesztiválok az Őrségben - Hídépítő Hét Viszákon
közzététel
2013.07.26
copyright
Creative Commons
készítette
MMA, 2013 – Nagy Rita, Németh Lóránt, Hingyi Gábor
rövid leírás
A hétvégén két családias hangulatú fesztivált is tartottak az Őrségben: Magyarföldön Rátóti Zoltán és Gryllus Dániel szervezte meg a Fatemplom Fesztivált, Viszákon pedig Szarvas József Tündérkertjében épült a börü.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/fesztivalok-az-orsegben-hidepito-het-viszakon;jsessionid=9E4E513CF410315436D470BEADBBAF9F