Kortárs költőverseny

A Kortárs irodalmi és kritikai folyóirat 2012-ben második alkalommal rendezte meg az Én, angyal meg állat, vagy csak por meg pára című, meghívásos alapú, játékos költőversenyt. A folyóirat főszerkesztője, Ambrus Lajos a verseny december 11-i díjátadóján a kezdeményezés mögött álló koncepcióról és a gondolatindítónak szánt, Csokonai költeményből választott verssor üzenetéről beszélt: „Idén egy olyan szövegrészt választottunk, ami ennek az időszaknak, amiben élünk a lényegéről szól. Benne van az elmúlás, a halál, a melankólia, de megközelíthető az irónia vagy a játékosság irányából is. Mindenféle lehetőség adott volt ahhoz, hogy a különböző életkorú és poetikájú szerzők megfelelő módon reagálhassanak rá.”
Ambrus Lajos főszerkesztő beszél a költőversenyről, műveiket felolvassák: Ladik Katalin, Gáti István, Reményi József Tamás, Sajó László, Zalán Tibor.
cím
Kortárs költőverseny
közzététel
2013.02.03
copyright
Creative Commons
készítette
MMA, 2013 – Hingyi Gábor, Nagy Rita
rövid leírás
„Én, angyal meg állat, vagy csak por meg pára" címmel a Kortárs szerkesztősége második alkalommal hirdetett játékos, meghívásos költőversenyt 2012-ben. A díjátadóra december 11-én került sor.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/kortars-koltoverseny;jsessionid=B00994C0F86B9DF0BC8C90C0D58BA22B