Sipos László portréfilm-előzetes

A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Sipos László Kolozsváron folytatott felsőfokú képzőművészeti tanulmányokat, ahol Földes László esztéta, és Bretter György filozófus voltak a mesterei. Az Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskola elvégzése után rajzoktatással foglalkozott, majd grafikusként helyezkedett el a Helikon című lapnál. Művészetére leginkább a hagyományos nagybányai stílus a jellemző, de gyakran kísérletezik más formai megoldásokkal is. Portréfilmünk előzetesében a művészeti oktatásról, a festők „boszorkánykonyhájáról”, a színek szimbolikájáról és személyes példaképeiről beszél.
cím
Sipos László portréfilm-előzetes
közzététel
2014.07.09
copyright
Creative Commons
készítette
Duna Tv, 2006 – Kötő Zsolt, Maksay Ágnes
rövid leírás
A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Sipos László Kolozsváron folytatott felsőfokú képzőművészeti tanulmányokat, ahol Földes László esztéta, és Bretter György filozófus voltak a mesterei. Az Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskola elvégzése után rajzoktatással foglalkozott, majd grafikusként helyezkedett el a Helikon című lapnál.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/sipos-laszlo-portrefilm-elozetes;jsessionid=25138DA6C8412F928E10999550BF6471