Ballada – Portréfilm Balla András fotóművészről (TELJES)

Balla András a kézműves, az analóg fotografálás és képalkotás, képkészítés híve és alkotója, a modern kor vívmányával, a digitális képrögzítéssel nem foglalkozik. Az 1990-es évektől csak nagyméretű negatívra dolgozik, felvételeit utólag színezi. A modern kor szelleme által áthatott, a kor súlyos konfliktusainak és emberi problémáinak igézetében született, a világ abszurditásaival szembesülő, humánus üzeneteket megfogalmazó, korszerűségre törő, progresszív szemléletű munkáit a hagyományos képalkotó módszerek és eszközök alkalmazása avatja meggyőzővé és hitelessé. Életműve egyúttal élete naplója, amelyben a teremtett természet és az ember által létrehozott környezet szoros kapcsolata mindvégig jelen van.

Rendező, operatőr: Dr. S. Kárpáti György
MMA, 2017, 52’53”
cím
Ballada – Portréfilm Balla András fotóművészről (TELJES)
közzététel
2022.10.13
copyright
Creative Commons
készítette
-
rövid leírás
Balla András a kézműves, az analóg fotografálás és képalkotás, képkészítés híve és alkotója, a modern kor vívmányával, a digitális képrögzítéssel nem foglalkozik.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma-tv.hu/portrefilmek/-/video/1694445/ballada-%E2%80%93-portrefilm-balla-andras-fotomuveszrol-teljes;jsessionid=40506E21A09EAF66E131BD7D9DE66D81