„Tűz van, babám!" – A díszlet- és jelmezgyártás jövője

A hazai díszlet- és jelmezgyártás helyzetéről és sürgető kérdéseiről rendezett konferenciát a Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozata „Tűz van, babám!" A díszlet- és jelmezgyártás jövője címmel. Az első előadást a főszervező, Rátkai Erzsébet, Jászai Mari-díjas jelmeztervező, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja tartotta, aki felvetette, hogy a jelenlegi háttérszakmai színházi helyzet egy országos jelmez- és díszletgyártó műhely létrehozását kívánja meg. Egy olyan létesítményét, amely egyaránt megoldás lehet a gyártásra, tárolásra, a szakmák egyidejű jelenlétére és az utánpótlás kinevelésére is, valamint egy kulturális-turisztikai központot is jelentene programokkal, kiadványokkal, kiállításokkal.

A kortárs magyar drámaírásról, a drámaírók helyzetéről és a drámák színházi bemutatásáról tartott konferenciát a Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozata Kortársak a fiókban címmel. A főszervező Kiss József, Jászai Mari-díjas színházrendező, drámaíró, a Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozatának közgyűlési képviselője abból a mai, mindannyiunk által tapasztalt tendenciából indult ki, hogy a színházak alig visznek színpadra új, kortárs drámákat, és azt a kérdést is megfogalmazta: kidolgozható-e egy drámaírói életpályamodell?
cím
„Tűz van, babám!" – A díszlet- és jelmezgyártás jövője
közzététel
2022.06.08
copyright
Creative Commons
készítette
-
rövid leírás
„Tűz van, babám!" – A díszlet- és jelmezgyártás jövője
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma-tv.hu/videok/-/video/1694445/%E2%80%9Etuz-van-babam-%E2%80%93-a-diszlet-es-jelmezgyartas-jovoje;jsessionid=DA8A2699574AB3C399E5B0A8DDD91D9E