Modernista luxusvilla Budapest szívében

Megnyitotta kapuit a Walter Rózsi-villa, amely mostantól építészeti kiállításokkal, rendezvényekkel, beszélgetésekkel és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja az érdeklődőket a VII. kerületi Bajza utca 10. alatt. A megújult villa 1936-ban Walter Rózsi operaénekes és családja számára épült Fischer József építész és Pécsi Eszter statikus mérnök tervei alapján. Az Építészet Ligete projekt első eleme a Magyar Művészeti Akadémia fenntartásában működő Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) új otthona és első önálló kiállítóhelye. E kiállítóhely nem csak az egész Kárpát-medence legjelentősebb építészeti közgyűjteményével rendelkező intézmény számára mérföldkő és különlegesség: Magyarországon eddig nem volt ugyanis olyan, nyilvánosan látogatható épület, amely reprezentálta volna a két világháború közötti modernizmus közkedvelt időszakát. A nyitókiállítás Színtér és Lakótér. Modern lakóházak Magyarországon 1928–1945 címmel a korszak építészetének jellegzetességeit, a modernista lakóházak tervezésének alapelveit mutatja be.   
cím
Modernista luxusvilla Budapest szívében
közzététel
2022.05.20
copyright
Creative Commons
készítette
-
rövid leírás
Megnyitotta kapuit a Walter Rózsi-villa, amely mostantól építészeti kiállításokkal, rendezvényekkel, beszélgetésekkel és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja az érdeklődőket a VII. kerületi Bajza utca 10. alatt.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma-tv.hu/videok/-/video/1694445/modernista-luxusvilla-budapest-sziveben;jsessionid=072716E747443AE76D6151A7658B536D