2021. május 22-től – NEK2020 szabadtéri kiállítás Székesfehérváron

A szeptemberi 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus felvezetéseként különleges szabadtéri tárlattal készül Székesfehérvárra a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozata. A kiállítók viharálló installációkat készítenek, melyeken olyan grafikák, plasztikák, digitális munkák, festményrészletek kapnak helyet, melyek a katolikus világtalálkozó üzenetét hordozzák.

A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának tagjai, illetve az általuk meghívott művészek sajátos, egyéni művészetfelfogásuk kifejező eszközeivel mutatkoznak meg a történelmi város közegében. Napjaink képzőművészetének nyelvén megfogalmazott alkotások bemutatásával, szabadtéri kiállítás keretében a vizualitás, a korszerű képi hatás, a szimbolikus megjelenítés eszköztárát felhasználva szólnak a művek az „utca emberéhez".
A művészek a klasszikus festészeti, plasztikai technikával kifejezett gondolataik mellett, a fotográfia, a digitális képalkotáson alapuló eszközök használatára alapozott műveikkel jelennek meg a város szívében, a szimbolikus emlékmű, az Országalma közelében.
A 2021. május 22-én nyíló kiállítás huszonnyolc alkotó, az európai kultúrát alapvetően meghatározó keresztény vallási hagyomány és művészet erejéről, valamint a XXI. századi, mai napig érvényes szellemi hatásáról tesz tanúságot.

Stefanovits Péter képzőművész,
 az MMA Képzőművészeti Tagozatának vezetője
 
// ]]>