„Székesfehérvár történeti központja 2017" című építészeti pályázat eredményhirdetése

A Magyar Művészeti Akadémia által meghirdetett, „Székesfehérvár történeti központja 2017" című építészeti pályázat ünnepélyes eredményhirdetését a magyar kultúra napján tartották a székesfehérvári Városházán. Cser-Palkovics András polgármester és Marosi Miklós, az MMA alelnöke, Széchenyi- és Ybl-díjas építőművész köszöntötte a megjelenteket, Turányi Gábor Ybl-díjas építőművész, az MMA rendes tagja, a bírálóbizottság társelnöke foglalta össze a Bírálóbizottság megállapításait. Elmondta, hogy 14 beérkezett pályaművet bíráltak el, és minden egyes benyújtott munka hozzátesz egy kisebb vagy nagyobb építőelemet a közös gondolkodáshoz. A bírálóbizottság több mint ötmillió forint összegű elismerést osztott ki, így valamennyi pályázó munkáját elismerte. A legtartalmasabb, legátfogóbb pályamű készítőjének, Dósa Papp Tamásnak 1,2 millió forint összegű díjat adott.
A benyújtott pályaműveket bemutató kiállítást Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Marosi Miklós, az MMA alelnöke, Széchenyi- és Ybl-díjas építőművész nyitotta meg. 
A tárlat két hétig Székesfehérváron az Új Magyar Képtárban tekinthető meg, ezt követően várhatóan március elsejétől Budapesten, a MÉSZ székházában is látható lesz.
 
MMA, 2018
cím
„Székesfehérvár történeti központja 2017" című építészeti pályázat eredményhirdetése
közzététel
2018.02.15
copyright
Creative Commons
készítette
-
rövid leírás
„Székesfehérvár történeti központja 2017" című építészeti pályázat eredményhirdetése
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/%E2%80%9Eszekesfehervar-torteneti-kozpontja-2017-cimu-epiteszeti-palyazat-eredmenyhirdetese;jsessionid=E7E27299B43EFCC2DD0EB34826479817