Balassa Sándor – Dal a Sümegvár utcából

Balassa Sándor Erkel Ferenc- és Kossuth-díjas zeneszerző, a Magyar Művészeti Akadémia tagja. A portréfilm előzetesében egy zongoradarabja kapcsán fejti ki, hogy a zeneművészet számára egy olyan folyamat, amely nem lineáris időben képzelhető el; ő leginkább egy kulturális gömbként éli meg, ami körülveszi az alkotót. Gesualdo, Muszorszkij vagy Kodály, de Beethoven vagy Chopin alkotásai is térben és időben egyenlő távolságokban jelennek meg a művész számára. A komponista szerinte csak, ha megfelelő minőséget képes létrehozni, akkor kerülhet alkotásaival ebbe az illusztris társaságba. Az igazi zene az időben nem kopik egy szemernyit sem, elévülhetetlen – vallja az idős mester.
cím
Balassa Sándor – Dal a Sümegvár utcából
közzététel
2014.05.27
copyright
Creative Commons
készítette
-
rövid leírás
Balassa Sándor Erkel Ferenc- és Kossuth-díjas zeneszerző, a Magyar Művészeti Akadémia tagja. A portréfilm előzetesében egy zongoradarabja kapcsán fejti ki, hogy a zeneművészet számára egy olyan folyamat, amely nem lineáris időben képzelhető el; ő leginkább egy kulturális gömbként éli meg, ami körülveszi az alkotót.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/balassa-sandor-portrefilm-elozetes;jsessionid=56278ECA7DB52437F09CE589DB0501D8