Kerényi József portréfilm-előzetes

Kerényi József Ybl- és Kossuth-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. A filmelőzetes elején az eredet fontosságáról esik szó: a kispesti Wekerletelepről induló fiatalember egész életében megőrizte a tájba beilleszkedő, emberarcú építészet normatíváját. Az első inspirációt az építészet irányába a wekerletelepi utakat szegélyező fák jelentették, amelyek mint egy természeti katedrális mennyezete borulnak az úton haladók fölé. Kecskemét központjában sok évvel később is egy ilyen természeti katedrálist sikerült megteremtenie az építésznek egy korábban beépítésre szánt területen a Széchenyi-szobor köré. Építészeti hitvallása, hogy olyan épületeket kell tervezni, amelyek épp ugyanúgy szépen öregednek meg, mint a fák.
cím
Kerényi József portréfilm-előzetes
közzététel
2014.06.25
copyright
Creative Commons
készítette
-
rövid leírás
Kerényi József Ybl- és Kossuth-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. A filmelőzetes elején az eredet fontosságáról esik szó: a kispesti Wekerletelepről induló fiatalember egész életében megőrizte a tájba beilleszkedő, emberarcú építészet normatíváját.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/kerenyi-jozsef-portrefilm-elozetes;jsessionid=3FF7AE2F89928388F2E215EFCB7D5AA6