Kótai József portréfilm-előzetes

Kótai József Ferenczy Noémi-díjas ötvösművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. Róla készült portréfilmünk előzetesében arról vall, hogy eredetileg fémedényeket szeretett volna készíteni, de nem volt rá fizetőképes kereslet, ezért fordult a plasztikák, kisplasztikák irányába. A Nemzetközi Geofizikai Társaság volt az az állandó megrendelő, amely 30 éven keresztül mecénásként állt a művész mellett, a nekik készített érmeire jóérzéssel emlékezik vissza, különösen a Bunsen és Agassiz emlékérmekre. Tanítványainak nemcsak az alkotói munka, de a kiállítás-szervezés területén is sokat nyújtott a mester. Művészi életműve jelentős, pedig ma is nehezen viseli, ha „leművészurazzák". 
cím
Kótai József portréfilm-előzetes
közzététel
2014.06.27
copyright
Creative Commons
készítette
-
rövid leírás
Kótai József Ferenczy Noémi-díjas ötvösművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. Róla készült portréfilmünk előzetesében arról vall, hogy eredetileg fémedényeket szeretett volna készíteni, de nem volt rá fizetőképes kereslet, ezért fordult a plasztikák, kisplasztikák irányába.
katalógusszám
-
kulcsszavak
ötvösművészet
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/kotai-jozsef-portrefilm_elozetes;jsessionid=A2106B71AF3A8369A67F2E1A8897E849