Szilágyi István portréfilm-előzetes

Szilágyi István Kossuth-díjas író a Magyar Művészeti Akadémia tagja. A róla készült portréfilm előzetesében ízelítőt kapunk alkotói felfogásából, művészi irányultságából. Kisfiúként mozdonyvezetőnek készült, a pályáról szőtt álmai rövidlátása miatt foszlottak szét. A gyerekkor álmodni tudása vitte ezután a írói pálya felé. Regényeit apró gyöngybetűkkel zsúfolta minél kevesebb lapra, mint a lágerírók, mintha attól tartana, nem lesz elegendő papír befejezni a műveit. Ezzel a szokásával egy váratlan támadásban szerzett sebesülés után kényszerűségből hagy fel, amikor négy ujjidegét vágja át egy késpenge. Mániákusan ír, az aktív periódusban családját és önmagát sem kímélve. Az alkotásban sohasem az előre kifundálható történetekre törekszik, hanem azt vallja, hogy az írás olyan folyamat, amelyben az írónak meg kell fejtenie valamit a valóságból.
cím
Szilágyi István portréfilm-előzetes
közzététel
2014.04.23
copyright
Creative Commons
készítette
-
rövid leírás
Szilágyi István Kossuth-díjas író a Magyar Művészeti Akadémia tagja. A róla készült portréfilm előzetesében ízelítőt kapunk alkotói felfogásából, művészi irányultságából.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
http://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/szilagyi-istvan-portrefilm-elozetes;jsessionid=F9136A5C72BAFDD442639CADB4874579