A múlt jövője - Építészeti Konferencia Budapestről - előadó: Szabó Tamás János, építész

Szabó Tamás János a konferencia egyik fő témájaként a bevásárlóközpontok szerepéről, funkciójáról, a város összképére gyakorolt hatásáról beszél, egészen a második világháborútól napjainkig áttekintve mind a tengeren túli, mind az európai példákat, a műfaj kilencvenes évekbeli magyarországi megjelenéséig – valamint a kétezres évek időszakát, amikor a központok és hibermarketek elszaporodtak a fővárosban. Szemügyre veszi az agglomeráció területére költözött, és a különböző kerületekben élő lakosságra gyakorolt hatásukat, az urbanizációs hatásokat, valamint az ipari területek eltűnését ebben az összefüggésben. Konkrét példákkal szemlélteti a város különböző részeinek változását-alakulását, mely mikroközpontokat maguk az üzletközpontok "hozzák létre", alakítják át, vagy épp szüntetik meg.
cím
A múlt jövője - Építészeti Konferencia Budapestről - előadó: Szabó Tamás János, építész
közzététel
2013.05.30
copyright
Creative Commons
készítette
MMA, 2013 – Hingyi Gábor, Lichter Péter
rövid leírás
Szabó Tamás János építész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja a bevásárlóközpontok miatt felmerülő városépítészeti problémákról tart előadást, „Szürke mezők" – átok vagy lehetőség címmel.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/a-mult-jovoje-epiteszeti-konferencia-budapestrol-eloado-szabo-tamas-janos-epitesz;jsessionid=EC46CE05687CBE504C9B93EB09617A30