Az MMA Népművészeti Tagozata Jobbágytelkén

Bartók Béla, egyik gyűjtőkörútja során Erdélyben, a nyárádmenti Jobbágytelkén is járt, itt jegyezte fel például az Erdő, erdő, erdő, marosszéki kerek erdő című népdalt. Az ehhez kapcsolódó Bartók-centenárium, a Kisboldogasszony születése napján rendezett búcsú, valamint a szüreti bál alkalmából az MMA Népművészeti Tagozata itt tartotta meg 2014. szeptember 6. és 9. között a kihelyezett ülését. Az itt töltött időről, a jobbágytelki múzeumokról Stoller Antal számolt be. A szabadtéri színpad programjait a Jobbágytelki Kulturális Egyesület rendezte meg, az akadémikusok között fellépett Petrás Mária, Kóka Rozália, Kobzos Kiss Tamás, Sipos Mihály, valamint erdélyi néptáncegyüttesek és zenekarok. 
cím
Az MMA Népművészeti Tagozata Jobbágytelkén
közzététel
2014.09.29
copyright
Creative Commons
készítette
MMA - 2014
rövid leírás
Az MMA Népművészeti Tagozata Jobbágytelkén tartotta meg 2014. szeptember 6. és 9. között a kihelyezett ülését - a programról és a jobbágytelki múzeumokról Stoller Antal számol be.
katalógusszám
-
kulcsszavak
jobbágytelke
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/az-mma-nepmuveszeti-tagozata-jobbagytelken;jsessionid=7D5D342AFDEC45646A44BFABA015CEBE