Marosi Miklós Széchenyi-díjas építész

Marosi Miklós, a Magyar Művészeti Akadémia tagja 2013-ban Széchényi-díjban részesült. Az építész egészen a gyermekkortól felidézve beszél az építészettel valkó megismerkedéséről, családi hátteréről, az építészmérnőki karra való bekerüléséről, pályakezdésről és alkotásról. "Az építészet egy olyan művészeti ág, amelynek művészet voltát általában csak az utókor ismeri el." - Marosi Miklós azt is kiemeli, hogy az emberekben tudatosítani kell, hogy az építőművészeti alkotásokat is óvni kell, ez a műemléki gondolkodásnak az alapja. Beszél a középületek létrehozásáról, megalkotásáról is, amelyeknek legfőbb sajátossága kell hogy legyen az olyan egyedi, utánozhatatlan, funkcióval rendelkező tér, mely bárkit lenyűgöz, aki csak belelép, illetve használja azokat.
cím
Marosi Miklós Széchenyi-díjas építész
közzététel
2013.03.25
copyright
Creative Commons
készítette
Hingyi Gábor, Lengyel Viktor, Lichter Péter
rövid leírás
Marosi Miklós, a Magyar Művészeti Akadémia tagja 2013-ban Széchényi-díjat kapott. Ennek kapcsán a művész a pályakezdéséről, illetve az építészetről vallott nézeteiről mesélt.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/marosi-miklos-szechenyi-dijas-epitesz;jsessionid=50C8B10DF9A621708CF32592A24EA48F