Schrammel Imre portréfilm-előzetes

Schrammel Imre Kossuth-díjas keramikusművész a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. A róla szóló portréfilm előzetesében először művészi alapállásáról vall. A kezdetektől fogva tudatosan kimaradt a keramikus trendekből, sokan a szobrászattal rokonítják munkásságát. Fő alapelve, hogy nem az alkotó géniusza hozza létre a művet, hanem a forma eleve tökéletesen megvan a természetben. Az ő művészi teljesítménye „pusztán” abban áll, hogy a természeti formákat különféle erőhatásoknak teszi ki, ahogy például az idő is az enyészet révén. Az elmúlás esztétikuma ihlette a madarak maradványait agyagtömbben kiégetve készült sorozatát. A másik nagy sorozatot azok a művek képviselik, amelyeket a természetnek az ember alkotta geometrikus tájra gyakorolt hatása ihlette. Ezeket organikus művészetnek tekinti a művész, mivel a természet visszafoglalja az ember által megváltoztatott valóságot. 
cím
Schrammel Imre portréfilm-előzetes
közzététel
2014.06.20
copyright
Creative Commons
készítette
-
rövid leírás
Schrammel Imre Kossuth-díjas keramikusművész a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. A róla szóló portréfilm előzetesében először művészi alapállásáról vall. A kezdetektől fogva tudatosan kimaradt a keramikus trendekből, sokan a szobrászattal rokonítják munkásságát.
katalógusszám
-
kulcsszavak
kerámiaművészet
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/schrammel-imre-portrefilm-elozetes;jsessionid=406B0DFE6E24443DEBEED70857DC31E2