Vadkacsa a víz fölött - portréfilm Jankovics Marcellről (részlet)

Jankovics Marcell, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja, Prima Primissima, Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, művelődéstörténész, illusztrátor. Portréfilmsorozatunk róla szóló Vadkacsa a víz fölött című részében otthonában, illetve korábbi „fellegvárába" a Pannónia Filmvállalat műhelyébe ellátogatva idézi fel egykori álmait, és célkitűzéseit, amelyekhez, úgy érzi, hű maradt. A filmvállalat lépcsősorán visszaemlékszik arra a ködös téli hajnalra, amikor rádöbbent: pontosan elég, ha valaki egész életében mindig csak a következő lépcsőfokot látja, azt azonban hozzávetőleg tudnia kell, hogy milyen hosszú a lépcső és hová vezet. Elmeséli egyik álmát, mely eleven maradt benne anélkül is, hogy feljegyezte volna: vadkacsaként repül a tó felett és átéli a végtelenség érzetét.
cím
Vadkacsa a víz fölött - portréfilm Jankovics Marcellről (részlet)
közzététel
2014.02.14
copyright
Creative Commons
készítette
-
rövid leírás
Jankovics Marcell, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja, Prima Primissima, Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, művelődéstörténész, illusztrátor.
katalógusszám
-
kulcsszavak
-
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/vadkacsa-a-viz-folott-portrefilm-jankovics-marcellrol-reszlet;jsessionid=AC7A8AD627506BF80F09A3A3DDC88F34