Vinczeffy László festőművész Tér-Misztika című kiállítása

Vinczeffy László Munkácsy-díjas erdélyi festőművészt, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját első önálló budapesti kiállításának megnyitója előtt kérdeztük a művészetében képviselt szemléletéről és a tárlat koncepciójáról. A figuratív, ember- és tájábrázoló festészettől a derengő színek és leegyszerűsített formák uralta misztikus, absztrakt művészethez megérkező alkotó számára a legfontosabb inspirációt az erdélyi magyarként átélt nehéz történelmi emlékek jelentik. „A családomnak része volt a kitelepítésekben és meghurcolásokban... Mindez egy kis magyar faluból származó gyerek számára rendkívül nehezen feldolgozható élmény" -- mondja Vinczeffy László, a Kárpát-haza Galériában kiállított festmények kapcsán.  
2014. április 1.
Kárpát-haza Galéria

StreamStream

Stream

 
cím
Vinczeffy László festőművész Tér-Misztika című kiállítása
közzététel
2014.04.03
copyright
Creative Commons
készítette
-
rövid leírás
Vinczeffy László Munkácsy-díjas erdélyi festőművészt, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját első önálló budapesti kiállításának megnyitója előtt kérdeztük a művészetében képviselt szemléletéről és a tárlat koncepciójáról.
katalógusszám
-
kulcsszavak
kiállítás
URL
https://www.mma-tv.hu/mma-tv/-/video/1694445/vinczeffy-laszlo-festomuvesz-ter-misztika-cimu-kiallitasa;jsessionid=FC74B8B6F9B87181A33E408535C3213C