A kultúra napszámosa – Portréfilm Kováts Flóriánról (TELJES)

A kultúra napszámosa címet viselő dokumentumfilm Zajti Gábor, Zajti Ferenc és Zajti Balázs munkája, amelyben pályatársak, barátok és egykori munkatársak emlékeznek vissza Kováts Flóriánra, a Magyar Művészeti Akadémia örökös tiszteleti főtitkárára. Egy karizmatikus személyiség rendkívül gazdag életútja rajzolódik ki a mintegy egyórás alkotásban. A film végigkíséri a népművelő, művelődésszervező és szociológiai diplomával egyaránt rendelkező Kováts Flóriánt.életútját. Bemutatja, hogy 1976-ban lett a Zala Megyei Művelődési Központ igazgatója, majd 1982-től a megyeszékhely Városi Művelődési Központját irányította. Három évvel később a Zalaegerszegi Városi Televízió szerkesztőségének első elnöke lett, 1992-ben pedig Makovecz Imre hívására elvállalta a Magyar Művészeti  Akadémia – akkor még egyesületi – titkári posztját. Az organikus építészet magyar apostola mellett dolgozott a sevillai világkiállítás magyar pavilonja körüli munkákban is. A dokumentumfilm megszületését a Magyar Művészeti Akadémia támogatta. 
tiêu đề
A kultúra napszámosa – Portréfilm Kováts Flóriánról (TELJES)
közzététel
2014.11.24
copyright
Creative Commons
készítette
-
giới thiệu ngắn
Pályatársak, barátok és egykori munkatársak emlékeznek vissza Kováts Flóriánra, a Magyar Művészeti Akadémia örökös tiszteleti főtitkárára.
katalógusszám
-
từ khóa
-
LIÊN KẾT (URL)
https://www.mma-tv.hu/vi/portrefilmek/-/video/1694445/kovats-florian-%E2%80%93-a-kultura-napszamosa;jsessionid=DD17656CEC9E2F938273AEF6287100E6