Határ Győző Fotó: Lugosi Lugo László

A ravatal

Határ Győző bölcseleti bohózata a Térszínházban
 
Újból látható Határ Győző Kossuth-díjas író, költő abszurd drámája, A ravatal. A Térszínház társulata először Gyomaendrődön mutatta be a darabot a szerző születésének 100. évfordulóján rendezett emlékév záróeseményeként. Az előadás januártól folyamatosan szerepel a Zichy-kastélyban működő Térszínház műsorán.
– Határ Győző abszurd drámája a bűn és bűnhődés dosztojevszkiji mélységeiben örvénylik – mondta el Bucz Hunor, a társulat igazgató-rendezője. – A korunkban játszódó cselekmény leleplezi a manipulátorok által irányított értékzűrzavart. Művének jegyzetében maga Határ Győző teszi fel a kérdést: „A bűn kinek a fejére hull?" Erre így válaszol: „Nagyüzemi társadalom vagyunk, a mi örökségünk és hagyományaink Auschwitz és Katyn." A szerző megjegyzését kiegészíthetnénk további népirtások és tömeggyilkosságok felsorolásával, mert társadalmunk életműködéséhez – sajnos – hozzátartoznak a távvezérelt likvidálások, ahogyan hozzátartozik a tettesek elemi feledékenysége és ezzel együtt az áldozatok némasága.  
Határ Győző A ravatal című darabját január 17-én 19.00 órakor mutatják be a Térszínházban (Zichy-kastély, Bp. III. Fő tér 1.). További előadások január 18-án 19.00 és január 19-én 19.00 órakor tekinthetők meg. A bemutató egyik támogatója az MMA.
A ravatal című darab videóelőzetese megtekinthető a Térszínház honlapján.
Forrás: www.terszinhaz.hu, MMA
   
2015. január 8.  |  határ győző