Prima Primissima jelöltek

Bejelentették a Prima Primissima díj idei jelöltjeit. Az alapítvány kuratóriumának tagjai és a Vállalkozók és Mun­káltatók Országos Szövetsé­gének kibővített elnöksége titkos szavazással választja majd ki minden kategóriában a Primissimát, aki 15 millió fo­rint pénzjutalomban részesül (csakúgy, mint a közönségdí­jas, akire szeptember vége és december eleje között lehet szavazni – akár SMS-ben is). Az egyes kategóri­ák további két jelöltje 5 millió forinttal járó Prima ­díjat kap.
2015-ben is önálló Junior Prima díjjal jutalmazzák a kiemel­kedő teljesítményt nyújtó 30 év alatti fiatalokat a zene, a népművészet, a sajtó és a szín­házművészet terén, kategó­riánként akár tízet is. Ők 2­2 millió forintot kapnak.
Emellett átadják a területi Prima díjakat is, melyeket 19 megyében hárman nyerhet­nek el.
 
A 2015. ÉVI DÍJAZOTTAK, EGYBEN PRIMISSIMA JELÖLTEK
Irodalom: Kodolányi Gyula költő, esszéista, Marosi Gyula író, dramaturg és Oravecz Imre költő, író, műfordító Színház- és filmművészet: Börcsök Enikő színművész, Máté Gábor színművész, rendező és Sándor Pál rendező Képzőművészet: Csáji Attila képzőművész, Károlyi Zsigmond festőművész és Vojnich Erzsébet festőművész Oktatás és köznevelés: Csapó Benő oktatáskutató, egyetemi tanár, Gyarmathy Éva klinikai és nevelés-lélektani szakpszichológus és a Petőfi Irodalmi Múzeum Tudomány: Csíkszentmihályi Mihály pszichológus, É. Kiss Katalin nyelvész és Stépán Gábor gépészmérnök Építészet és építőművészet: Benczúr László okleveles építészmérnök, Dévényi Tamás okleveles építészmérnök, belsőépítész és Tomay Tamás okleveles építészmérnök Sport: Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász és Taróczy Balázs teniszező Sajtó: Hajdú B. István sportújságíró, Stumpf András újságíró, publicista és Vinkó József újságíró, dramaturg, műfordító Népművészet és közművelődés: ifj. Csoóri Sándor népzenész, zenetanár, a Fonó Budai Zeneház és Levente Péter – Döbrentey Ildikó közösségalkotó társak Zeneművészet: Baráti Kristóf hegedűművész, a Budapest Klezmer Band és Kovács János karmester
2015. szeptember 11.  |  díj