© Thaler Tamás fotója

Újra látogathatók intézményeink

A járványhelyzet alakulásának függvényében elrendelt kormányzati feloldások május 1-jétől lehetővé teszik a kulturális intézmények, múzeumok és kiállítóhelyek újbóli megnyitását, ezért a következő hetekben a Magyar Művészeti Akadémia is fokozatosan megnyitja intézményeit.
1896. május 4-én nyitotta meg kapuit a Műcsarnok az Országos Magyar Képzőművészeti Társulat Millenniumi Országos Kiállításával. 2021. május 4-én az egykori megnyitó 125. évfordulója napján nyit újra a járványhelyzettel összefüggő intézkedések miatt hosszú ideig látogatókat nem fogadó kiállítóhely. A két dátum egybeesése miatt különösen nagy örömmel ünnepli az intézmény az alkalmat, a sok izgalmas tárlat – köztük a másodszorra megrendezett fotóművészeti nemzeti szalon – mellett jubileumi programokkal és kedvezményekkel várja újra a látogatóit. A Magyar Művészeti Akadémia intézménye keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között, csütörtökönként 12 és 20 óra között tart nyitva.
2021. május 14-én 10 órától megnyitja kapuit a Magyar Művészeti Akadémia székháza, a Pesti Vigadó is. Az épület a korábban szokásos, heti hét nap tart nyitva, 10–19 óra között. A Vigadó Galéria szintén eddig még nem láthatott kiállításokkal, Baráth Ferenc, Hager Ritta, Árendás József és Bakos István, valamint Csíkszentmihályi Róbert kiállításaival fogadja az érdeklődőket.
Tájékoztatjuk továbbá az érintetteket, hogy az MMA fenntartásában működő Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM-MDK) kutatószolgálata online módon a járvány ideje alatt is működött, a helybeni igénybevételt az intézmény 2021. június 1-től tervezi visszaállítani.
 
Az intézmények és kiállításaik kizárólag védettségi igazolvány bemutatásával látogathatók!
2021. május 4.  |  műcsarnok pesti vigadó mém-mdk