FELHÍVÁS a Magyar Művészeti Akadémia nem akadémikus tagjaként való felvételre

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) ismételten biztosítja felvételi kérelem benyújtásának lehetőségét a nem akadémikus köztestületi tagságra.
A Magyar Művészeti Akadémiáról szóló 2011. évi CIX. törvény alapján az kérheti nem akadémikus tagként való felvételét a köztestületbe, aki DLA fokozattal, a köztestület alapszabályában meghatározott hazai művészeti szakmai elismeréssel, vagy külföldi szakmai elismeréssel rendelkezik.
2023. január 9.
Tájékoztatás
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy
2022. december 19-étől 2023. február 11-éig a Pesti Vigadó zárva tart! A Műcsarnok a téli időszakban hétfőnként és kedden nem fogad látogatókat!
Közérdekű adatok

ÉPÍTÉSZET LIGETE
ÉPÍTÉSZETI TERVPÁLYÁZAT

A pályázat eredménye

Pályázatok

LANTOS MÚZEUM PÉCS 2022"

Beadási határidő: 2022. december 12.

AZ MMA-22-P
MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZAT DÖNTÉSI LISTÁJA

Elszámolási segédletek

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

Folytatódik az MMA regionális munkacsoportjainak megalakulása

A Magyar Művészeti Akadémia tavaly december 15-én Győrben megalakult első regionális munkacsoportjához hasonlóan, a közeljövőben további, az MMA tagjaiból álló csoportokat hoz létre a köztestület, a tervek szerint Debrecenben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Veszprémben. A Magyar Tudományos Akadémiával kötött stratégiai együttműködési szándéknyilatkozat jóvoltából – a kecskeméti kivételével – a munkacsoportoknak az MTA Területi Akadémiai Bizottságainak székházai adnak otthont. Richly Gábor főtitkár a regionális együttműködés előkészítéseképpen az elmúlt napokban felkereste az érintett helyszíneket, ahol megismerkedett az MTA területi elnökeivel, alelnökeivel, a helyi tudósklub elnökeivel, illetve a titkárságvezetőkkel tárgyalt.

2023. január 23.

Elhunyt Duray Miklós, az MMA tiszteletbeli tagja

Életének 78. évében elhunyt Duray Miklós író, politikus, egyetemi tanár, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli tagja. A felvidéki magyar közösség és politikai élet meghatározó alakja hosszan tartó, méltósággal viselt súlyos betegség után hunyt el. A Kossuth rádió péntek este a Rendszerváltók 20 év után portrébeszélgetés-sorozat Duray Miklóssal készült műsorát ismétli, az M5 kulturális csatorna pedig két műsorral is tiszteleg a politikus emléke előtt.

2022. december 30.

Megalakult az MMA első regionális munkacsoportja Győrben

A Magyar Művészeti Akadémia köztestületi munkacsoporti képviselőválasztó ülését követően 2022. december 15-én megalakult az MMA első regionális munkacsoportja Győrben, melynek vezetőjéül Hefter László Pannonhalmán alkotó üvegművészt, az MMA rendes tagját választották meg titkos szavazás útján. A regionális elnök vezette munkacsoport feladata, hogy figyelemmel kísérje, segítse környezetében az egyéni és közösségi művészeti és művészetelméleti tevékenységet, a helyi alkotómunkát és a kulturális értékteremtést, ezzel is szolgálva a regionális művészeti munka fejlesztését, színvonalának emelését.

2022. december 16.

Stratégiai együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Művészeti Akadémia

Stratégiai együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia, és Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke. Az együttműködés egyik fő célja a magyar kulturális, művészeti és tudománytörténeti jelentőségű értékek megőrzése határainkon innen és túl. A megállapodás létrejöttét az ünnepélyes aláírás helyszínén, az MTA székházában köszöntötte Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter.

2022. december 14.
Utolsó
// ]]>